Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، لطف الله سیاهکلی در جلسه علنی امروز(سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تأکید به موافقتش با آزادسازی واردات خودرو اظهار کرد: وارداتی که در جهت تولید، تنظیم بازار و ایجاد رقابت و حذف انحصار باشد، نه تنها ضد تولید نیست بلکه مفید هم هست. وارد نکردن خودرو یعنی رانت برای گروهی انصحار طلب.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رانتی که ضد تولید است و هزینه‌اش را مردم می‌پردازند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از افزایش نارضایتی عمومی مردم از وضعیت بازار خودروی داخلی خبر داد و گفت: رانت عدم واردات خودرو، هم خودروسازان را تنبل کرده، هم خودرو را بی‌کیفیت‌تر، و قیمت آن را ناعادلانه کرده است.

حداقل ارز مورد نیاز هر خودرو ۱۵۰۰ دلار است
تولید خودروی ملی در ایران به معنای تفاوت میزان مونتاژ خودرو

نماینده مردم قزوین در مجلس تولید خودروی ملی را «دروغ» خواند و تأکید کرد: تولید خودروی ملی، دروغ راست نمایی است که خودروسازان انحصارگر در ذهن ما جاسازی کرده‌اند. این غلط یا دروغ در بیان همین روزهای خودروسازان نمایان شد. خودروسازان در مقابل این سوال که چرا خودروهای تولید شده را واگذار نمی‌کنید، اظهار کردند که حداقل ارز مورد نیاز هر خودرو ۱۵۰۰ دلار است که نمی‌توانند آن را تأمین کنند یا اینکه توانایی وارد کردن بعضی قطعات خودرو را ندارند. این بدین معناست که چیزی به عنوان خودروی تولید داخل نداریم.

وی با بیان اینکه تولید خودروی ملی در ایران به معنای تفاوت میزان مونتاژ خودرو است، گفت: یک خوردو با میزان ۲۰ درصد مونتاژ تولید می‌شود و خودروی دیگر با ۸۰ درصد مونتاژ تولید می‌شود. بعد از چند دهه انحصار و خالی کردن جیب مردم به افتخار مونتاژ خودرو نائل شده‌ایم و خودروهایی تولید می‌کنیم که مصرف بالایی دارند، گران هستند، کیفیت ندارد و فروشنده و خریدار و دولت از قیمت بازار ناراضی هستند.

سیاهکلی ادامه داد: مردم بی‌توجهی به حقوق مصرف را از چشم نظام می‌بینند. پس به کدامین حسن باید این رویه ادامه پیدا کند و حمایت شود؟ از یکی از دو مدیرعامل خوردوساز سوال کردم که شما با پول مردم خودرو تولید کرده‌اید و حالا باید مردم ۵۰ میلیون اضافه‌تر به شما پرداخت کنند، آیا این معامله شرعی و اخلاقی است؟ خیلی‌ها نمی‌توانند با این شرایط خودرو بخرند. آن مدیر در جواب گفت: «اگر کسی نتوانست خودروی ثبت نامی بخرد، یک خودروی ارزان‌تر و کلاس پایین‌تر بخرد.» ببینید گستاخی و بی‌حرمتی به ساحت مردم و مشتری تا کجا رفته است. به طنز به او گفتم: «از آنجا که مردم نمی‌توانند چهار چرخه شما را بخرند، بهتر است به آنها دوچرخه یا موتور بدهید و این البته برای شما آورده بیشتری دارد.»

اگر واقعا به قیمت جدید خودرو معترض هستید، استیضاح وزیر صمت را امضاء کنید

نماینده مردم قزوین در مجلس با بیان اینکه خواستار استیضاح وزیر صمت شده‌ام، خطاب به نمایندگان گفت: اگر واقعا به قیمت جدید خودرو معترض هستید، استیضاح را امضاء کنید. البته خیال وزیر آنقدر راحت است که گفته استیضاح من جدی نیست. شاید هم درست می‌گوید. امیدوارم وزیر این مطلب را تکذیب کند اما مجلس باید برای خودروسازی چاره بیندیشد.


سود بانکی کشور از سود تولید بیشتر است
بانک فقط در سود با شریکش شراکت دارد

نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم در مورد وضعیت بانک و بانک‌داری کشور اظهار کرد: بانک در دنیا فقط یک واسط است. نه تصدی‌گر و سرمایه‌گذار. می‌دانیم که سود بانکی کشور از سود تولید بیشتر است. تا زمانی که این شرایط در کشور برقرار است، تولید رونق نخواهد گرفت. بانک با کارآفرین و تولیدکننده قرارداد مشارکتی می‌بندد اما در عمل فقط در سود با شریکش شراکت دارد.

وی در پایان گفت: آیا تاکنون بانکی وجود داشته که در یک قرارداد مشارکتی ضرر کرده باشد؟ بانک خودش سرمایه‌گذار را ارزیابی می‌کند، خودش سیاست گذاری می‌کند، خودش عقد قرارداد می‌کند، خودش نظارت می‌کند و اگر اشکالی پیش آید از هر سه قوه می‌خواهد که به او کمک کنند و جالب اینجاست که سه قوا به‌دنبال جبران اخذ خسارت هستند. بانک فقط به سود خودش فکر می‌کند به همین خاطر صورت گرفتن تولید برای بانک اهمیتی ندارد.

منبع: الف

کلیدواژه: تولید خودروی ملی مونتاژ خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • قول وزیر صمت برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند