Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بازار خودرو پس از بسته شدن واردات خودرو به انحصار خودروهای میلیاردی چینی افتاده اما اینبار نه به اسم واردات بلکه به اسم مونتاژ و این یعنی فرصت طلبی برخی از سرمایه گذاران در حوزه خودرو، حال باید دید وزیر صمت با این فرصت طلبان بر خورد خواهد کرد ویا باید بدنبال خالی شدن دلار های مردم از کشور باشیم

به گزاش خبرنگار پایگاه خبری «خودروپلاس»، در سالهای گذشته بازار خودرو تا حدی بر هم ریخت که تعدادی از منفعت طلبان به فکر خرید کارخانه های مونتاژ خودرو افتادند و این روز ها این شرکتها با واردات خودرو به اسم مونتاژ خودرو بازار خودرورا به نفع خود کرده اند ودر این بین خبری از نمایندگان مجلس و وزیر صمت برای پیگیری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مونتاژکاران با دریافت ارز و تسهیلات از وزارت صمت و دولت اقدام به تولید خودروهایی می کنند که به گفته رییس مجلس برای ۴ درصد جامعه امکان خرید دارد خودروهایی که این روزها لیبل بالای یک میلیارد را بر خود می بیند اما از لحاظ کیفیت حتی در کشور خود نتوانسته اند استاندارد های لازم ایمنی را پاس کنند خودروهایی که اگر درست گزینش شوند حتی نمی توانند در حد پراید ۱۵۱ ایمنی را به خود اختصاص دهند و فقط به لطف طراحی صددرصد کپی از خودروهای روز اروپا توانسته اند قیمت های میلیاردی را مشاهده نمایند هر چند اگر این خودروها ایمنی خوبی داشتند تولید آنها مهم و با ارزش بود ولی متاسفانه در کنار برخی برند های خوب برخی این روزها به فکر مونتاژ خودروهای بی کیفیت افتاده اند خودروهایی که با نگاه به جدول میزان فروش در کشور چین در رده های پایین قراردارند و در کشور مبدا بازاری برای فروش خودروهای دست دوم خود نیز ندارند .

خودروهای مونتاژی میلیاردی این شرکتها هیچگاه رنگ تولید داخل بیش از ۱۵ درصد را به خود نمی بینند و با توجه به خلاء قانون در وزارت صمت تعدادی خودرو را وارد کشور کرده و چون می توانند تا چند سال اول با همان ۱۵ درصد داخلی سازی یا چند درصد بیشتر پیش بروند شروع به گرفتن تسهیلات و اخذ ارز دولتی می کنند، هر چند تمام این تسهیلات را با شعار و وعده ایجاد اشتغال دریافت می کنند اشتغالی که هیچ وقت پایدار نیست

یکی از همین خودروهای مونتاژی که این روزها خبر از مونتاژ آن در کارخانه ای نورسته به گوش میرسد دانگ فنگ تی ۵ ایوو است خودرویی که در کشور خود یعنی چین نه در بخش ایمنی و نه در بخش فروش نتوانسته موفقیتی را کسب کند ونه میتواند کسب نماید .

خودرویی که در کشور چین ۱۰۳تا ۱۳۹ هزار یوان قیمت دارد قرارا است بر طبق شنیده ها بالای یک میلیارد در ایران به فروش برسد و این یعنی همان عدم حمایت از تولید داخل یعنی دست اندرکاران حاضر هستند میلون ها دلار پول کشورا خارج کنند برای تولید مونتاژی خودرویی که فقط ۴ درصد از مردم توان خرید آن را خواهند داشت آن هم خودرویی که کمتر از ۱۵ درصد داخلی سازی دارد.

آقای وزیر تولید چنین خودروهایی نمیتواند درد بازار خودرو را دوا کند آیا بهتر نیست بجای خودروهای بی کیفیت چینی دستی بر سر خودروسازان داخلی برای افزایش تولید و کاهش زیانها شویم ؟

آیا هر شرکتی با راه اندازی یک خط تولید مونتاژ کوچک باید بتواند میلیون ها دلار ارز کشور را تصاحب نماید ؟

آقای فاطمی امین راه رسیدن به تولید سه میلیون خودرو مونتاژ کاری خودروهای بی کیفیت چینی نیست آیا بهتر نیست اگر قرار است مونتاژکار چینی ها شویم لااقل مثل گروه بهمن ، کرمان موتور و یا مدیران خودرو خریدار پلتفرم باشیم و یا بجای ۱۵ درصد داخلی سازی در سال اول به بالای ۵۰ درصد فکر کنیم ودر سالهای دوم و سوم به فکر بی نیاز شدن به چشم بادامی ها .

آقای وزیر در سالهای قبل از شما برندهای زیادی آمدند برای مونتاژ و بعد از مونتاژ دو تا سه هزارخودرو به اسم پشت کردن طرف چینی دیگری نامی از آن برند آورده نمی شود و فقط در این میان دلار های مردم فدای زیاده خواهی مونتاژ کاران شد .

آقای وزیر اگرشما هم میخواهید راه دوستان قبل از خود را بروید حرفی نیست ولی اگر برای دفاع از حقوق مردم پا به میدان وزارت صمت گذاشته اید جلوی زیاده خواهی و تولید خودروهای بی کیفیت اما لوکس چینی آن هم با داخلی سازی پایین را بگیرید .

حالا توقع میرود بهارستان نشینها هم در کمیسیون صنایع دست بکار شوند و جلوی تولید خودروبرای ۴ درصد را بگیرند آن هم با دلار هایی که متعلق به ۹۶ درصد دیگر جمعیت ایران است .

هرچند این روز ها در مونتاژ ون و خودروهای کار و تجارت نیز دست به دامن چینی های بی کیفیت زده ایم خودروهایی که هیچ کدام رسما یورو۶ نیستند ولی در ظاهر یورو۶ نامیده میشوند .

 


نویسنده: عباس مغاری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خودروهای بی کیفیت بی کیفیت بازار خودرو داخلی سازی ۱۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل وحشتناک خودروهای میلیاردی عربستانی‌ها را له کرد | فیلم

مناطق مختلف عربستان سعودی از جمله مدینه منوره شاهد بارش شدید باران و به دنبال آن سیل بودند که مانع از عبور و مرور شد. منبع: خبرگزاری دانشجو

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سیل وحشتناک خودروهای میلیاردی عربستانی‌ها را له کرد | فیلم
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024